Nieuws

Nieuws

Schoolnieuws

Lyceo startweek

Lyceo gaat dit jaar van start met de STARTWEEK! Tijdens deze kick-off hebben we elke dag interessante workshops gepland voor de leerlingen van Lyceo. Op die manier beginnen zij het jaar goed en iedereen weet een goed begin is het halve werk! De startweek is van 2 sep t/m 5 sep op de naastgelegen school, het Montessori Lyceum Flevoland van 15.00-17.00 uur. Voor en na dit tijdstip kan je eventueel huiswerk maken.
Wil je je aanmelden voor Lyceo huiswerkbegeleiding om de STARTWEEK mee te kunnen draaien? Bel met de vestigingscoördinator, Lisa de Graaf op 06-10388469. Ik zie je tijdens de STARTWEEK!

Wat is huiswerkbegeleiding? Lyceo biedt leerlingen extra hulp, naast het onderwijs vanuit school. We helpen bij het maken van huiswerk, plannen en leren van toetsen. Bij de huiswerkbegeleiding focussen we op het verbeteren van studievaardigheden, waaronder plannen, herhalen, structureren en reflecteren. De leerlingen komen na hun lessen naar het Lyceo-lokaal. We zijn op doordeweekse dagen open van 14.30-17.30 uur. Daar helpen ervaren en enthousiaste begeleiders de leerlingen met inplannen van hun huis- en leerwerk. Vervolgens gaan de leerlingen aan de slag met hun huiswerk. Hierbij kunnen ze vragen stellen aan de begeleiders of overhoord worden. De leerlingen krijgen meer zelfvertrouwen en gaan met een positief gevoel naar school!