We do Mavo

Heb je een brede interesse en vind je theoretische vakken net zo leuk als praktijkvakken? Dan kun je op het Buitenhout College een mavo-diploma halen! Met dat diploma gaan deuren voor je open; je kunt naar de havo of naar een mbo 4-opleiding. Met beide opleidingen kun je doorstromen naar het hbo. Onze leerlingen doen het goed in het vervolgonderwijs, of dat nu op de havo is of op een mbo-opleiding. Dat komt doordat we al vroeg met je de mogelijke routes bespreken. En je adviseren over wat aansluit bij jouw capaciteiten en ambities. We hebben drie routes.

Drie routes

De mavo-afdeling van het Buitenhout College heeft een brugperiode van twee jaar. Daarna zijn er drie routes mogelijk:

  • Naar havo 2. Wie leert en werkt op havo niveau kan na leerjaar 1 doorstromen naar havo 2 van een andere school. Wij stimuleren je met moeilijkere opdrachten, meer stof en de nodige hulp.
  • Naar 3 en 4 mavo en dan naar het mbo. We bereiden je goed voor op mbo niveau 4 door een afgestemd en volwaardig vakkenpakket, aangevuld met ondernemende vaardigheden. Dé basis voor succes in ieder toekomstig beroep.
  • Naar 3 en 4 mavo, en dan naar 4 havo. Je kunt je keuze voor doorstromen naar de havo ook uitstellen. Voor leerlingen die na 4 mavo naar de havo willen, werken we aan een soepele aansluiting en een gerichte vakkenkeuze.
Lees hier meer over de routes naar de havo of een mbo 4-studie.

Profiel

De eerste twee jaar zit je in de onderbouw van de mavo. In het derde leerjaar kies je een profiel die jouw interesse heeft en een vakkenpakket en in het vierde jaar maak je een keuze voor de vakken waarin je eindexamen doet. Je kunt kiezen uit techniek, zorg & welzijn of economie. Je gaat stagelopen in jouw profiel. Er zijn ook talentklassen om je nog breder te ontwikkelen.

Daarom kies je het Buitenhout:

Beroepsgerichte mavo
Expressie
Examen doen op een hoger niveau
Leerlingstewards
Momentje vrij? Leesboek erbij!
Fun fair: cross your border
Naschoolse activiteiten
Je eigen mini-onderneming