We do more

We do more

Vmbo beroepsgericht

VMBO beroepsgericht

Liever met je handen aan het werk dan met je neus in de boeken? Dan is vmbo beroepsgericht iets voor jou. We hebben twee leerwegen: vmbo basis en vmbo kader

Basis en kader

Het verschil tussen vmbo basis en vmbo kader is het niveau van de lesstof. Dat is op vmbo kader hoger. Met vmbo basis bereid je je voor op mbo niveau 2, met vmbo kader kun je naar mbo niveau 3 of 4. Haal je goede resultaten op vmbo basis? Dan kun je na je eerste jaar overstappen op vmbo kader.

Dienstverlening en producten
Op het vmbo van het Buitenhout doe je examen in het profiel ‘dienstverlening en producten’. Je volgt verschillende vakken: van het organiseren van activiteiten tot het ontwerpen en bouwen van producten.

Aan het einde van leerjaar twee kies je uit vier werkgebieden:

  • Food
  • Care
  • Tech
  • Sports & Security

Sommige leerlingen weten heel snel wat ze willen. Als je twijfelt, helpen we je met het maken van een goede keuze. Bekijk de video voor meer informatie over dienstverlening en producten.

Stage lopen
In je derde jaar loop je twee weken stage bij een bedrijf. We hebben goede contacten met leuke bedrijven waar jij van harte welkom bent. Je kunt bijvoorbeeld stage lopen bij een kapsalon, elektrotechnisch bedrijf, peuterspeelzaal, magazijn, kantoor, restaurant of winkel.


In je vierde jaar loop je dertig weken lang stage op één vaste dag in de week. Zo kun je laten zien wat je bij ons op school geleerd hebt.

Daarom kies je het Buitenhout:

Beroepsgerichte mavo
Expressie
Examen doen op een hoger niveau
Leerlingstewards
Momentje vrij? Leesboek erbij!
Fun fair: cross your border
Naschoolse activiteiten
Je eigen mini-onderneming