We do brugklas

We do brugklas

Brugklas FAQ

Brugklas FAQ

Hier vind je vragen en antwoorden over de brugklas. Staat jouw vraag er niet bij? Neem dan contact op en stel ons je vraag!
Contact

In wat voor klas kom ik?

Dat ligt aan het advies. Er zijn vier soorten brugklassen op het Buitenhout:

  • vmbo basis
  • vmbo basis + vmbo kader
  • vmbo kader + mavo
  • mavo + havo


Krijg ik huiswerk?

Ja, je krijgt huiswerk. Een groot deel hiervan kun je al op school maken. Soms krijg je daarvoor tijd in de les. Je kunt het ook in de mediatheek doen. Daar kun je rustig werken op een computer, aan een bureau of in een zitzak.

Is mijn tas zwaar?

Dat valt mee. We doen veel vakken op de computer of in een praktijklokaal. Ook heb je een locker waar je boeken in kunt bewaren. Zo hoef je niet steeds al je boeken mee te sjouwen.


Is er buiten de lessen veel te doen?

Zeker! Een paar keer per jaar hebben we feesten. Ook zijn er na school activiteiten  als sportlessen, zwemmen, anime, open atelier, schaken of debatteren. 

Wat doen jullie tegen pesten?

Het Buitenhout College accepteert pesten niet. We doen er alles aan om pesten te voorkomen. Ook leerlingen helpen mee. In de pauzes lopen stewards rond om ruzies tussen leerlingen op te lossen of te sussen. Wordt er toch gepest, dan doen we alles om te zorgen dat dat ophoudt. We gaan in gesprek met leerlingen en bieden trainingen aan om pestgedrag tegen te gaan.


Raak je in zo’n groot gebouw de weg kwijt?

Ons gebouw is best groot, maar verdwalen zul je niet snel. We werken namelijk met kleine ‘units’. Dat zijn plekken binnen de school met een vaste groep docenten en een aantal klassen. Zo blijft het overzichtelijk!


Ik wil graag samen met een vriend of vriendin in de brugklas. Kan dat?

Als jullie schooladvies (bijna) hetzelfde is, dan kan dat. Vul bij je aanmelding in bij wie je graag in de klas wilt komen. Wij doen ons best om jullie bij elkaar te plaatsen.

Daarom kies je het Buitenhout:

Beroepsgerichte mavo
Expressie
Examen doen op een hoger niveau
Leerlingstewards
Momentje vrij? Leesboek erbij!
Fun fair: cross your border
Naschoolse activiteiten
Je eigen mini-onderneming