We do more

We do more

Praktisch en leuk!

Praktisch en leuk!

Ben jij creatief en ben je graag bezig? Ben je liever praktisch aan het werk dan dat je met je neus in de schoolboeken zit? Dan is Vmbo Beroepsgericht van het Buitenhout College echt iets voor jou! Het vmbo is praktisch en leuk. We hebben twee leerwegen: de kaderberoepsgerichte leerweg en de basisberoepsgerichte leerweg. Dit korten we af tot vmbo kader en vmbo basis.

De beroepsopleidingen van het Buitenhout College hebben een brugperiode van twee jaar. Droom je van een havo- of mbo-diploma? Dan zijn de volgende routes mogelijk:

  1. Van basis naar kader. Doe je enorm je best en haal je goede cijfers? Dan kun je na leerjaar 1 overstappen naar vmbo kader leerjaar 2. Met je diploma van vmbo basis of kader kun je doorstromen naar de leukste mbo-studies.

  2. Van kader naar mavo. Wie leert en werkt op mavoniveau kan na leerjaar 1 doorstromen op onze school. Wij stimuleren je met moeilijkere opdrachten, meer stof en de nodige hulp.

  3. Van 4 mavo en dan naar het mbo. We bereiden je goed voor op mbo niveau 4 door een afgestemd en volwaardig vakkenpakket, aangevuld met ondernemende vaardigheden. Dé basis voor succes in ieder toekomstig beroep.

  4. Van 4 mavo, en dan naar 4 havo. Je kunt je keuze voor doorstromen naar de havo ook uitstellen. Voor leerlingen die na 4 mavo naar de havo willen, werken we aan een soepele aansluiting en een gerichte vakkenkeuze.

Daarom kies je het Buitenhout:

Beroepsgerichte mavo
Expressie
Examen doen op een hoger niveau
Leerlingstewards
Momentje vrij? Leesboek erbij!
Fun fair: cross your border
Naschoolse activiteiten
Je eigen mini-onderneming