Nieuws

Nieuws

Schoolnieuws

Staatssecretaris Blokhuis geeft een gastles op het Buitenhout College

Staatssecretaris Blokhuis geeft een gastles op het Buitenhout College

Staatssecretaris Blokhuis van Volksgezondheid, Welzijn en Sport is op donderdag 7 maart in gesprek gegaan met de leerlingen uit klas 4EB8 van het Buitenhout College.  In deze klas zit Mookie Saluna (16 jaar) die benoemd is tot kinderstaatssecretaris. Mookie ondersteund staatssecretaris Blokhuis tijdens officiële bijeenkomsten en praat mee om het beleid beter en kindvriendelijker te maken.
 
De leerlingen kregen een gastles van staatssecretaris Blokhuis de tweede wereldoorlog en het herdenken hiervan en over gezond leven en wat daar bij komt kijken. De leerlingen hadden presentaties voorbereid waarin zij hun ideeën verwerkt hadden. Na de presentaties stelde staatssecretaris Blokhuis vragen over hun ideeën.  

Tweede wereldoorlog
Staatssecretaris Blokhuis heeft verteld over de tweede wereldoorlog vroeg aan de leerlingen wat zij hier vanaf weten. Mookie gaf samen met zijn klasgenoten een presentatie over hun ideeën om de gebeurtenissen tijdens de tweede wereldoorlog onder de aandacht van jongeren te houden. Eén van die ideeën was dat jongeren met school naar het Anne Frank Huis en verschillende musea gaan.


Gezonde leefstijl
Staatssecretaris Blokhuis vertelde dat overgewicht een steeds groter probleem onder jongeren wordt en dat  jongeren bewuster gemaakt moeten worden voor de gevaren van overgewicht en te weinig beweging. De leerlingen gaven ook over dit onderwerp een korte presentatie en vertelden dat het belangrijk is om gezond te eten en voldoende te bewegen, maar het wel eens lastig vinden om de juiste keuze qua voeding te maken. Eén van hun ideeën was om kinderen al op jonge leeftijd te leren om gezond eten en genoeg te bewegen.

Vervolg op de gastles
De leerlingen gaan een beleidsbrief opstellen waar hun ideeën in beschreven staan en sturen dit naar het kabinet. Ook zijn zij uitgenodigd om een dag naar Den Haag toe te komen.