We do brugklas

We do brugklas

10 x waarom BHC

10 x waarom BHC

Een nieuwe school uitzoeken kan knap lastig zijn. Daarom hebben wij voor je op een rij gezet waarom het Buitenhout College goed bij jou past!
 
  • Op onze school is er een goede sfeer
Op het Buitenhout College krijg je les van gedreven leerkrachten en zit je in de klas met leuke leerlingen. Op onze school maak je vrienden. Leerlingen en docenten gaan prettig met elkaar om. Een goede sfeer op school en in de klas vinden we heel belangrijk.
 
  • We stimuleren je om het beste uit jezelf te halen
Wil je graag binnen het vmbo enkele vakken een niveau hoger gaan doen? Of  droom je van een havo-diploma? Onze docenten helpen je met het kiezen van het juiste vakkenpakket en stimuleren je om jouw droom waar te maken. 
 
  • Onze resultaten zijn goed
Op onze school krijg je goed onderwijs zodat jij straks met een mooi diploma de school verlaat. Een diploma waarmee je verder kunt op mbo of havo. Daar mag je trots op zijn!
 
  • We hebben een beroepsgerichte mavo
Heb je een mavo advies dan kun je bij ons natuurlijk een mavo-diploma halen. Maar we do more; als je dat wilt kun je naast de theorievakken ook in een beroepsgericht vak examen doen.
 
  • We laten je op een praktische manier kennis maken met ondernemerschap
Wij dagen je uit om je eigen minionderneming te starten en je producten te verkopen op de schoolmarkt.
 
  • We helpen je, als dat nodig is
Zit je niet lekker in je vel, lukt het niet op school of thuis? Wij helpen je verder met trainingen of begeleiding. We hebben ook een huiswerkklas in school.
 
  • We laten je leren door te onderzoeken en te ontdekken
We werken naast vakken ook in leergebieden waarin je veel praktische opdrachten krijgt. Op die manier dagen we je uit om te onderzoeken en te ontdekken. Een leergebied is een verzameling van vakken en wordt door één docent gegeven. Hierdoor heb je minder verschillende docenten.  Je leert ook veel over jezelf: ‘wie ben ik’ ‘wat wil ik’ en ‘wat kan ik’
 
  • Kleinschalig onderwijs
Onze school is best groot, maar toch merk je dat tijdens een schooldag niet. Je hebt les in een kleinere unit met een beperkt aantal docenten. Eigenlijk bestaat het Buitenhout College uit meerdere scholen in één schoolgebouw.
 
  • Het schoolgebouw is mooi en open
Een kleurige aula, een schooltuin, veel ramen en een modern gebouw. Je voelt je snel thuis omdat het gebouw mooi en open is.
 
  • We hebben leuke naschoolse activiteiten en feesten
Buiten schooltijd kun je op onze school van alles doen: extra sportlessen, schaken, anime, zwemmen, open atelier of een debattoernooi. Op het Buitenhout College worden regelmatig feesten georganiseerd voor leerlingen.

Daarom kies je het Buitenhout:

Beroepsgerichte mavo
Expressie
Examen doen op een hoger niveau
Leerlingstewards
Momentje vrij? Leesboek erbij!
Fun fair: cross your border
Naschoolse activiteiten
Je eigen mini-onderneming