Nieuws

Nieuws

Schoolnieuws

Uitnodiging thema-avond ‘In gesprek met je puber over geld’

Uitnodiging thema-avond ‘In gesprek met je puber over geld’

“Waarom krijg ik dat niet van jullie? Anouk heeft er ook eentje. Please??

Hoe ga jij om met deze smeekbedes? Uit onderzoek blijkt dat iets meer dan 1 op de 10 jongeren regelmatig geld tekort komt. Jongeren zien geld vooral als een middel om leuke dingen te doen. Overige geldzaken zoals sparen schuiven ze vaak zo lang mogelijk voor zich uit. Ouders spelen een essentiële rol in de financiële opvoeding van hun kind. Onze school biedt in samenwerking met Theatergroep PlayBack de thema-avond Credits aan. Een feest der herkenning, maar bovenal een relevante ouderavond gericht op waarachtige communicatie tussen ouders en hun pubers.
Voorkomen van verwengedrag
Het verlangen naar spullen. Erbij horen. Er zijn genoeg redenen voor jouw puber om te denken: ‘Ik voel me beter als ik deze schoenen aan heb.’ En als hij het niet voor elkaar krijgt, dan wordt hij chagrijnig. Maar kinderen die leren omgaan met een uitgestelde beloning, blijken later beter te sparen. Hoe laat je jouw kind hier zelf over besteding nadenken en wat geef je hem mee voordat hij op zijn achttiende z’n eigen geld moet beheren?

Over PlayBack
Het professionele acteursteam van PlayBack houdt ouders op een treffende en luchtige wijze een spiegel voor aan de hand van herkenbare en soms hilarische scènes aan de keukentafel. Onder leiding van een ervaren gespreksleider met veel kennis over dit thema onderzoekt PlayBack wat het effect is van verschillende opvoedstijlen en keuzes op het gedrag van weerbarstige pubers. PlayBack werkte voor Credits en Rijk samen met het Nibud, Wijzer in Geldzaken en Lef!

Een greep uit reacties van vorige bezoekers
‘Naast heel knap acteerwerk, bleek Theatergroep PlayBack ook erg goed in het voeren van een interessant nagesprek met de leerlingen.’
Peet van Duijnhoven, projectleider Kunst- en Cultuureducatie DOK Delft
 
‘Feest der herkenning. Humorvol kijken, meedoen met sketches en samen werken met andere opvoeders aan goede communicatie met je puber.’

Liesbeth Leijnse, Gemeente Ouder-Amstel

‘Als ouder ben je nooit te oud om te leren, dat blijkt maar weer eens tijdens Credits.’
Benjamin Rutjens, Rabobank Rijn en Veenstromen

De Meergronden biedt in samenwerking met Gemeente Almere en Theatergroep PlayBack de thema-avond Credits aan voor ouders van pubers op de VO-scholen in Almere. Een feest der herkenning, maar bovenal een relevante ouderavond gericht op waarachtige communicatie tussen ouders en hun pubers. Maar liefst 92% van de ouders die eerder deze ouderavond bezocht, geeft aan dat hij/ zij handvatten heeft gekregen voor een open gesprek met pubers.
Het Buitenhout College ondersteund deze voorstelling en wil haar ouders de gelegenheid bieden hier naar toe te gaan. Er is wel een beperkt aantal plaatsen beschikbaar.

Meld je aan
Hierbij nodigen we u van harte uit om de ouderavond Credits bij te wonen. Deze vindt plaats op 5 maart en duurt van 20:00 tot 21:30 uur op De Meergronden, Marktgracht 65 1353 AL Almere. Direct aanmelden? Klik dan hier. Er zijn geen kosten verbonden aan deze avond. Kijk voor meer informatie op www.meergronden.nl en www.tgplayback.nl/credits.


Met vriendelijke groeten,

Simone de Kruijk, rector De Meergronden
Franka Rodrigues, directeur Buitenhout College