People, planet, profit

Leerlingen, ouders, docenten, medewerkers en directie: met elkaar zijn we het Buitenhout College. Als je bij het Buitenhout College hoort, dan heb je ook interesse in mensen, onze planeet en kun je profiteren van de kansen die je aangeboden krijgt. We leiden je op voor vervolgonderwijs. We dagen je uit om te laten zien wat je waard bent. We kijken met jou waar jouw toekomst ligt en waar je een goede plek op de arbeidsmarkt kan vinden. Maar er is meer, we do more!

Duurzaamheid is het thema dat ons met elkaar verbindt. Onderwijs is meer dan leren. Het is met elkaar een community vormen, gelukkig zijn op school en omzien naar elkaar en de wereld. Wij vertalen dat door in onze lessen, in ons beleid en in de manier waarop we met elkaar omgaan.

People

Leren doe je om jezelf te ontwikkelen, niet alleen in de tijd dat je op school bent, maar voor je hele leven. Met elkaar gaan we in gesprek over wat het leven waardevol maakt. Samen met jou werken we aan maatschappelijke betrokkenheid. Jouw plek in de maatschappij nu en in de toekomst is belangrijk, omdat jij ertoe doet. We werken aan solidair zijn met elkaar op school. En solidair zijn met andere mensen om je heen. We besteden aandacht aan alles wat het leven voor jou en de ander de moeite waard maakt, en dat is heel veel! Op school ontmoeten wij elkaar en praten we over waarden, idealen, religie en levensbeschouwing. Zodat je werkelijk kunt worden wie je bent en dat met anderen kunt delen.

Planet

Let jij op onze aarde en op de rommel in je eigen omgeving? Het Buitenhout College doet dat zeker. Wij voelen ons verantwoordelijk om zorgvuldig om te gaan met alles wat de aarde ons biedt. Wij zorgen voor elkaar en voor de aarde. De komende maanden wordt er geïnventariseerd welke duurzame oplossingen zoals zonnepanelen en warmtepompen mogelijk zijn voor ons schoolgebouw.
Het scheiden van afval is vanzelfsprekend en wij werken met natuurlijke materialen en producten. Wij zijn dus een groene school. Op onze school krijg je zelfs de kans een eigen duurzame onderneming te starten.

Profit

Profiteer ook van het onderwijs op het Buitenhout College! Ons kundige en motiverende lerarenteam staat klaar om jou te helpen aan een mooi schooldiploma. Een diploma waar je verder mee komt. Waarmee je de mbo-studie kunt doen die je leuk vindt of waarmee je door kunt stromen naar de havo.

Iedereen heeft talent. Misschien heb je jouw talent al ontdekt, en weet je precies wat je wilt worden. Sommige tieners moeten hun talent nog ontdekken en ook dat kan op het Buitenhout College. Op onze school krijg je alle kansen en als die er niet zijn, gaan we samen op zoek naar een manier om kansen voor jou te creëren.

Dankzij een uitgebreid naschools programma krijgen alle scholieren de mogelijkheid om ook een andere kant van zichzelf te laten zien. Ben je sportief? Volg extra gymlessen! Ben je creatief? Volg anime-lessen. Het aanbod is breed en verschilt regelmatig. Er zit vast iets tussen dat jij heel leuk vindt. Door te doen ontdek je vast waar jouw talenten liggen. Wie weet heb je meer in je mars dan je denkt!

We willen leerlingen prikkelen, hun interesse wekken zodat ze de motivatie uit zichzelf kunnen halen. Dit noemen we betekenisvol leren.
Je kunt zelf een mini-onderneming oprichten en ervaren of een eigen bedrijf iets voor jou kan zijn. Hier leer je heel veel van. Het feit dat je acties direct tot resultaat leiden motiveert enorm. We passen het onderwijs aan op jouw interesses, mogelijkheden en behoeften. Waarom we dat doen? Omdat gemotiveerde leerlingen beter presteren. Dat is goed voor je toekomst en prettig voor de docenten. Profiteer ervan!