Over onze school

We do More

Voor mavo, vmbo kader en vmbo basis ben je bij het Buitenhout College aan het goede adres. Wij zitten in een mooi, open gebouw  waar je je snel thuis voelt. Wij hebben duizend leerlingen die bij ons op school alle kansen krijgen om zich te ontwikkelen en hun talenten te ontdekken. Een team van gemotiveerde en kundige docenten daagt je daartoe uit. En dat lukt, want onze leerlingen presteren hartstikke goed.

Het Buitenhout College is geen doorsnee-school. We do more is ons leidend principe. We doen meer met jou en we doen meer voor jou. Iedereen telt en iedereen is belangrijk op het Buitenhout College. Natuurlijk doen we er alles aan om samen met jou goede prestaties neer te zetten en mooie cijfers te halen. Leerlingen verlaten onze school met een diploma waar ze trots op mogen zijn.

Gezelligheid en hard werken gaan bij ons heel goed samen. Het Buitenhout College doet meer dan alleen goed les geven en leerlingen goed begeleiden. We hebben een uitgebreid naschools activiteitenprogramma omdat we het belangrijk vinden dat je tijdens je schoolperiode ontdekt wie je bent en wat je aantrekt en waar je gelukkig van wordt.
We vinden sfeer op school belangrijk. Leerlingen werken daaraan mee en voelen zich verantwoordelijk voor een gezellige klas of een fijne pauze. Onze stewards staan klaar om je de weg te wijzen, of je verder te helpen in de pauze. Als je een tijdje bij ons op school zit, kun je misschien wel zelf steward worden.

We vinden de sociale en creatieve vorming van onze leerlingen erg belangrijk: ‘wie ben ik, wat wil ik en wat kan ik' zijn op onze school veel gestelde vragen. We helpen je te ontdekken waar je kwaliteiten en talenten liggen. Daarbij horen ook vakken als dans, drama, muziek en beeldende vorming.

Onderwijs van de toekomst

Dat de maatschappij verandert, dat weten we. Door ontwikkelingen in de techniek en ICT schuiven we op naar een samenleving waar kennis en netwerken steeds belangrijker worden. Het gevolg daarvan is dat steeds meer werk door machines wordt overgenomen. En dat ICT een grotere rol opeist. Werk gaat veranderen en nieuwe functies ontstaan. Wij spelen daarop in door je vaardigheden te leren die je op deze veranderingen voorbereiden.

Wat wil je later worden? Vaak weet je het nog niet. Het kan goed zijn dat je later een beroep uitoefent, dat nu nog niet eens bestaat. Dat beroep dat nog niet bestaat kennen wij bij het Buitenhout College ook niet, maar we gaan wel samen met jou werken aan vaardigheden die je sowieso in de toekomst nodig hebt, welk beroep je ook kiest. Omdat je dat nodig hebt als je gaat werken, maar ook om jouw plek te vinden in de samenleving.
Het gaat bijvoorbeeld om vaardigheden als kritisch denken, creatief denken, problemen oplossen. ICT-vaardigheden, vaardigheden om de juiste informatie te vinden. We werken ook aan mediawijsheid. Dat betekent niet dat je alleen nog werk zult vinden in de ICT-sector. Er is nog veel te ontdekken. We doen dat graag samen met jou. Buitenhout College: We do more!

Wil je meer weten over onze school? Lees dan eens: